Hibrit araçlar çok tutmadı. Sebebi de hem elektrik hem de sıvı yakıt donanımı ve motorlarının bir arada aynı araç üzerinde bulunmasının getirdiği çeşitli sorunlar, arızalar vs. şeklinde anlatılıyor genelde. Elektrik enerjisinin depolanması teknolojisi ve bunu etkin bir şekilde güce dönüştüren motor teknolojileri geliştikçe sadece elektrikli olarak üretilen araçların da artacağı ve gelişeceği ortada. Konuya dönersek; Bollinger B1 tamamen elektrikli bir arazi aracı.

Bollinger B1’in teknik özelliklerine bakarsak; 360 beygir gücündeki motoruyla araç 0-100 km hızına sadece 4.5 saniyede ulaşıyor. Ulaşabildiği maksimum hız ise saatte 203 km.

Araç iki farklı batarya seçeneği ile sunuluyor. İlki ile tam dolu şarjla 192 km mesafe gidebilirken ikinci seçenekle 320 km yol gidebiliyor.

Klasik Land Rover araçlara benzeyen tasarımıyla Bollinger B1 yine Land Rover araçlara benzer arazi kabiliyetine sahip. Off-road lastikleri ve yerden yüksek gövdesi ile aşamayacağı engel çıkamayacağı dağ/tepe yok gibi görünen Bollinger B1 hakkında ilave bilgi almak için tıklayınız.
[post_ads]