KiraVan, Bran Ferren isimli bir tasarımcı tarafından 4 yıllık bir çalışma sonunda tamamlanmış lüks bir karavan. Ferren yeni doğan kızı Kira için bir karavan yapmaya karar verir ve kızı 4 yaşına geldiğinde karavan tamamlanır. Karavanın ismini de kızının isminden yola çıkarak “KiraVan” koyar. Ferren karavanı tasarlamaktaki amacını kızıyla birlikte uzun seyahatlere çıkmak ve bunu güvenli ve konforlu bir şekilde yapmak olarak açıklıyor.

KiraVan’ın fotoğraflarına baktığınızda ne kadar mükemmel bir karavan olduğunu göreceksiniz. Kısaca özelliklerine bakarsak; araç 23 ton ağırlığında ve 6 tekerlekten çekişli. Hiç durmadan 3200 km. mesafeye kadar gidebilme kapasitesindeki KiraVan başlangıçta Mercedes Unimog iken evrim geçirerek son şekline dönüşmüş. Üzerindeki motor 6 silindirli ve 260 beygir güç üretiyor.

İçerisi tasarlanırken 3 kişilik bir ailenin lüks içinde seyahat edebileceği şekilde her türlü imkân düşünülmüş. Lüks tasarımına ilave olarak iletişim olanaklarını artıran her türlü teknolojik donanım ve güvenlik özelliklerine dönük olarak da kameralar, sensörler vs. gibi özelliklerle donatılmış.

KiraVan hakkında ilave bilgi için tıklayınız.
[post_ads]