SUV ve kamyonet tipi 4x4 araçlar off-road için ilk akla gelen seçenekler. Ama bunlar beni kesmez biraz daha fazla adrenalin istiyorum derseniz, Nikola Motors Zero UTV gibi bir arazi aracına bir an önce sahip olmak isteyeceksiniz. Neden mi?

En başta söylemek gerekirse Nikola Motors Zero UTV, şimdiye kadar üretilen en güçlü fabrika üretimi buggy. Bu off road canavarı 555 beygirlik bir güç ortaya koyarken diğer taratan 665 Nm’lik bir torka sahip. Sıkı durun bu parametreleri sağlayan ise Nikola Motors Zero UTV’nin elektrikli motoru. Evet, yanlış duymadınız tamamen elektrikli olan bu UTV’de Tesla P100D’ninkinden daha güçlü bir batarya mevcut ve bu batarya tam doluyken 320 km’den daha fazla bir menzil kat edebiliyor. Zero’nun saatte 100 km hıza çıkış süresi ise sadece 3,9 saniye.

Bu etkileyici parametrelere ek olarak Zero’da ABS fren sistemi, denge kontrolü, çekiş gücü kontrolü, tork ayarlama gibi üst düzey spor otomobillerde bulabileceğiniz özellikler bulunuyor. Yerden yaklaşık 35 cm yüksekliğe sahip Zero’da ayrıca 14 inçlik ön ve arka amortisörler ile 32 inçlik jantlar mevcut.

Nikola Motors Zero UTV hakkında detaylı bilgi için tıklayın.
[post_ads]