Bazı otomobillerin “eco” modu vardır. Araç yavaş giderken yeşil renk yanar, hızlandığınızda kırmızıya dönüşür falan. Glow akıllı enerji tüketimi takip cihazını da bunun ev versiyonu olarak tanımlayabiliriz.

Ürün iki parçadan oluşuyor. Bir tanesi kablosuz ölçüm cihazı diğeri de ışıklı gösterge. Kablosuz ölçüm cihazı evinizin elektrik sayacının üzerine yerleştiriliyor. Işıklı gösterge ise evde görünür bir yere konuluyor. Evinizde elektrik tüketimi az miktarda iken yeşil renkli yanan gösterge tüketim arttığında turuncu ve daha da arttığında kırmızı renkte yanmaya başlıyor. Böylece anlık olarak evinizdeki elektrik tüketimini görüp gerekirse azaltma yolunda tedbir alabiliyorsunuz. Gelen sürpriz elektrik faturaları karşısında şok olmanızın da önüne geçmiş oluyorsunuz.

Glow’un bir diğer özelliği de akıllı telefon uygulamasına sahip olması. Telefonunuza yükleyeceğiniz Glow App ile evinizdeki anlık tüketimi ekranınızda görmeniz mümkün.

Glow bir Kickstarter projesi. 2018 yılının Haziran ayında ilk siparişlerin teslim edileceği belirtiliyor. Ön sipariş bedeli 175$ olan ürün hakkında ilave bilgi almak için tıklayınız.
[post_ads]