Akıllı telefonlara olan bağlılığımızın yıllar geçtikçe arttığı dünyamızda telefonlarımızı şarj etmek için geliştirilen birçok yöntemle karşılaşıyoruz. Bu yöntemlerden birisi ise kablosuz şarj edebilen ama temas gerektiren telefon şarj cihazları.

Bu cihazlar her ne kadar kablosuz olarak nitelendirilse de telefon ile bir temas gerektirdiğinden telefonunuzu şarj ederken telefonunuzu kullanabilme gibi bir durumunuz olmuyor. Bu çoğu zaman oldukça can sıkıcı bir durum olabilir. Ama Motherbox Kablosuz Telefon Şarj Cihazına (The Motherbox) sahipseniz canınızı sıkmaya gerek kalmayacak.

Şimdiye kadar üretilmiş ilk ve tek gerçek kablosuz telefon şarj cihazı olan Motherbox ile telefonunuzu temassız bir şekilde şarj edebilirken aynı zamanda telefonunuzu kullanmaya devam edebileceksiniz.


Telefonu algılama mesafesi yaklaşık yarım metre olan Motherbox’dan ne kadar uzaklaşırsanız Motherbox’ın şarj etme hızı yavaşlıyor. Ama şunu belirtmekte fayda var, yarım metre uzaklıkta olsanız bile Motherbox telefonunuzu kablolu şarj ettiğiniz hızdaki gibi şarj etmeye devam ediyor.

Motherbox ile telefonunuzu şarj etmek için tek yapmanız gereken Motherbox ile gelen Motherbox’ın “alıcısını” telefonun güç giriş portuna takmak. O andan itibaren telefonunuz şarj olmaya başlayacaktır. Eğer iPhone 7 veya 7 Plus sahibi iseniz kablosuz kulaklıklarınız ile telefonunuz şarj olurken bile müziğinizi dinleyebilirsiniz. Şunu hemen hatırlatayım, normal şartlarda telefonunuz şarj olurken müzik dinlemek diye bir seçeneğiniz yok!

Motherbox’ın en güzel özellikleri ise aynı anda birden fazla telefonu şarj edebilmesi ve arada duvar veya herhangi bir bariyer olsa bile şarj etme yeteneğine sahip olması.

Bütün Android ve iOS tabanlı telefonlarla uyumlu olan Motherbox, Indiegogo üzerinden ön siparişe sunulmuş durumda ve fiyatı 89$. Ayrıca Motherbox’ın 25 cm’e kadar kablosuz şarj edebilen bir mini seçeneği de bulunuyor, Motherbox Mini. Kablosuz telefon şarj cihazı görevi dışında 7.000 mAh’lik bir taşınabilir güç kaynağı görevi de görüyor. Bu da demek oluyor ki, Motherbox Mini ile nereye giderseniz gidin telefonunuz hep canlı kalmaya devam edecek. Motherbox Mini’nin fiyatı ise 99$. Motherbox ve Motherbox Mini’nin ikisine birden 169$’lık bir ödeme yaparak sahip olabilirsiniz.

Ön sipariş ve ilave bilgi için tıklayın.
[post_ads]