Drone’ların yükselişi fotoğrafçılık olayına -hem mecaz hem de gerçek anlamda- farklı bir bakış açısı getirdi. Hava fotoğrafı çekmek için bir uçak ya da helikoptere ihtiyaç duyarken şimdi bunlara kıyasla çok küçük bütçeyle sahip olunabilecek bir drone sayesinde çok güzel hava fotoğrafı ve videoları çekilebiliyor.

Drone’larla birlikte hava fotoğrafçılığına olan ilgi arttı. Fotoğrafçılık işiyle daha çok ticari maksatla uğraşanların girişimiyle drone fotoğrafçılığı eğitimleri, drone fotoğraf yarışmaları vs. gibi faaliyetler yapılmaya başlandı.

Dünya çapında bilinen bir drone fotoğrafçılığı sitesi olan Dronestagram drone fotoğrafçılığı konusunda ilk bakılması gereken adreslerin başında geliyor. Dünyanın dört bir yanından gönderilen drone çekimlerinin yayınlandığı, fotoğraf yarışmalarının düzenlendiği, forum başlığı altında faydalı tartışmaların yapıldığı bir site.

Türk asıllı fotoğraf editörü Ayperi Karabuda Ecer ve Dronestagram sitesinin işbirliğiyle dünyanın dört tarafından gönderilen fotoğraflar arasından 250 tanesi seçilmiş ve bir albüm haline getirilmiş. Dronescapes adıyla basılan koleksiyon satışa sunulmuş durumda.

Dronescapes sadece bir fotoğraf koleksiyonu değil ayrıca fotoğrafların nasıl çekildiğinin anlatıldığı, drone fotoğrafçılığı ve model seçiminde dikkat edilecek konuları da açıklayan bir başvuru kaynağı.

Dronescapes’i amazon.com internet sitesi üzerinden 24$ karşılığında sipariş edebilirsiniz. İlave bilgi almak ve sipariş etmek için tıklayınız.
[post_ads]