Devasa dövüş robotları artık bilim-kurgu karakteri olmaktan çıkarak günlük hayatımıza girmeye başladı. İki yıl kadar önce Japon Suidobashi Heavy Industries şirketi, Kuratas isimli bir robot geliştirdi ve Amerikalı MegaBots şirketinin kendini beğenmiş yöneticileri hemen onlara bir düello teklifi gönderdi. Kuratas'ı incelediklerinde karşılarına çok gelişmiş ve güçlü bir robotla çıkmaları gerektiğini anladılar. Vakit kaybetmeden kolları sıvayarak çalışmalara başlayan MegaBots, düelloya kadar geçen sürede dev gibi bir robot yarattılar.

Yaklaşık 5 metre boya ve 12 ton ağırlığa sahip olan bu devasa robotun adı Eagle Prime olarak belirlendi. Koca gövdesini 430 beygir güç üreten bir motor yardımıyla ve paletler üzerinde hareket ettirebilen Eagle Prime'ın parçalayamayacağı şey neredeyse yok. İki kişilik bir kokpite sahip olan canavar robot, çelik plakaları delebilecek hızda kocaman boya topları fırlatabiliyor. MegaBots, robotun bütün bilgilerini paylaşmaktan çekinse de ateş topları atabildiği söylentileri yaygın. Şimdilerde Suidobashi Heavy Industries'in cevabı bekleniyor. 

Metal yürekli bu savaşçıların karşılaşmasını izlemek çok heyecanlı olacak. Düellonun tarihi henüz açıklanmadı fakat çok kısa bir süre içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor. Karşılaşmayı kaçırmamak için bizi takip edin!
[post_ads]