1975 yılında John DeLorean tarafından kurulan DeLorean Motor Company’nin (DMC) bir kuş kanadı gibi yukarı doğru kalkan kendine özgü kapılara sahip DMC-12 otomobilini Geleceğe Dönüş serisinden hatırlarsınız. Hani çılgın Doktor Emmet Brown’un zaman makinesi olarak kullandığı uçan otomobili. Ama ne yazık ki şirket DMC-12 modelinin Geleceğe Dönüş serisiyle ünlenmesine rağmen kısa bir süre sonra iflasını açıklamıştı. Şirketin batışından yıllar sonra John’un yeğeni Paul DeLorean 2012 yılında DeLorean Aerospace’i kurdu ve anlaşılan o ki tasarladıkları DeLorean DR-7 (DeLorean DR-7 VTOL) ile DMC’nin futuristik yaklaşımını devam ettirme peşinde.

Şu an hala araştırma ve geliştirme sürecinde olan DR-7, dikey olarak kalkış ve iniş yapabilen bir uçan araba olarak nitelendirebilecek iki kişilik bir hava aracı. Dört adet kanat ile bu iki kanada yardımcı olmak için tasarlanmış iki adet kanatçığın bulunduğu DR-7’de iki büyük kanallı pervane bulunuyor. Bu iki pervane kalkış esnasında yatay bir şekilde dururken kalktıktan sonra DR-7’yi ileri doğru hareket ettirmek için dikey pozisyona geçiyor.

Yaklaşık 6 metre uzunluğa ve 5 metre genişliğe sahip olan DR-7, kanatlarının katlanabilir olması sayesinde 2,3 metre genişliğe kadar küçülebiliyor. DR-7’nin maksimum hızı 386 km/s ve menzili ise 193 km.

Şirket tarafından DeLorean DR-7’nin tam olarak ne zaman üretime geçeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Ama şunu söyleyeyim Jetgiller yakın zamanda gerçeğe dönüşmek üzere! Geleceğin uçan otomobili DeLorean DR-7 hakkında detaylı bilgi için tıklayın.
[post_ads]