Bugün 30+ yaşlarda olanların çocukluğu sokakta geçti. Oyun denince sokakta arkadaşlarla birlikte oynananlar kastedilirdi. Zamane çocukları artık yürümeye başlamadan önce akıllı telefonun dokunmatik ekranını keşfedip kendilerine Youtube videosu falan açabiliyorlar. Bunu eleştiri için söylemiyorum. Ne demiş şair;

sonra âlem değişiverdi
ayrı su, ayrı hava, ayrı toprak

Değişim akan bir ırmak gibidir. Önünü kapatamazsınız. Siz ne kadar uğraşsanız da o yolunu bulur. En makul hareket tarzı akan ırmağa direnmek yerine bundan faydalanmak olmalı. Yani değişime direnmek yerine en kestirme yoldan adapte olmak en mantıklısı.

Çocuklarınızın elinde telefonla sürekli video izlemesi ya da oyun oynamasını bir yere kadar engelleyebilirsiniz. Engellemek için çabalamak yerine daha yaratıcı ve eğitici neler yapılabilir buna kafa yorsanız iyi edersiniz. Bu kadar felsefe kastıktan sonra üç boyutlu yazıcımıza dönebiliriz. Toybox klasik bir 3D yazıcı. En büyük özelliği çocuklara yönelik olarak üretilmiş olması. Yazıcı çocukların ilgisini çekecek pek çok özelliği bir arada sunuyor.

Toybox çocukların seviyesine uygun olarak kullanımı oldukça kolay olacak şekilde tasarlanmış. Ayrıca çocukların sabırsız tarafı hesaba katılarak baskı hızı oldukça yüksek tutulmuş. Telefon uygulaması üzerinden yönetilen Toybox ile istenilen şekiller kısa sürede çocuklarınızın elinde oynamaya hazır hale gelebiliyor.

Uygulamada bulunan 500’ün üzerinde hazır şekil ve oyuncak kalıpları kullanılarak veya çizim özelliği üzerinden de istenilen şekiller çizilerek baskıları yapılabiliyor. Çocuğunuz rengarenk şekiller, lego benzeri birbirine takılan oyuncaklar ve çeşitli parçalar üretip yaratıcılığının sınırlarını size gösterebilir.

Toybox bir Indiegogo projesi. Oldukça eğlenceli ve eğitici bir karne hediyesi olarak çocuğunuza alabileceğiniz Toybox’ın 2018 yılının başlarında satışa sunulacağı belirtiliyor. Ön sipariş bedeli ise 259$. Toybox hakkında ilave bilgi almak için tıklayınız.
[post_ads]