Dünyanın her tarafında özellikle güzel ülkemde bisiklete binmek tehlikelidir. Tabii şehir içinde geceleri pedallamak ise bir başka tehlikelidir. BlinkLight LED Işıklı Bisikletçi Kemeri özellikle geceleri pedallarken bisiklet tutkunlarını dikkatsiz sürücülerden korumak için Kickstarter üzerinde geliştirilen bir proje.

Genellikle trafikte dikkat çekmek için bisikletçiler tarafından kullanılan ışıklı aparatlar çalınması kolay ve sadece tek bir yöne ışık göndermesi nedeniyle 360⁰ güvenlik sağlamıyor. Piyasada bulunan bu tip aparatların eksikliğinden esinlenerek tasarlanan elastik ve hafif bir yapıya sahip BlinkLight bir kemer gibi belinizin etrafına sararak kullanılıyor. Bu sayede 360⁰ etrafa ışık saçarak, özellikle dönüşlerde güvenliği en üst seviyeye çıkaran BlinkLight’ın üzerinde bulunan LED lambalar bisikletçinin hızı ve döneceği yön hakkında bilgi vererek trafikteki sürücüleri uyarıyor.

BlinkLight’ı aynı zamanda bisikletinizin herhangi bir yerine veya çantanıza da monte edebilirsiniz. BlinkLight’ı çıkarması ve takması çok kolay. Bu nedenle BlinkLight’ı hiçbir zaman bisikletinizi üzerinde bırakma gibi bir düşünceniz olmayacağından çalınır diye bir derdiniz olmayacak. Tabii bir kemer gibi belinize taktığınız zamanlar unutma gibi bir dert de.

BlinkLight’ın kontrolü bisikletinizin direksiyonuna takılabilen küçük bir kumanda aletiyle yapılıyor. Kumandanın üzerinde üç adet düğme bulunuyor. Sağdaki ve soldaki düğmeler dönüşler için kullanırken ortadaki düğme ise LED lambaların yanıp sönme modunu değiştirmek için bulunuyor. Bunun yanında BlinkLight, üzerinde bulunan Arduino panoya bağlı hız ölçücü sayesinde hızı otomatik olarak algılayarak yanmaya başlıyor.

Herhangi bir standart şarj cihazı veya taşınabilir güç cihazı ile 20 dakika gibi çok kısa bir sürede şarj edilebilen BlinkLight’ın bataryası ise 4 saatlik oldukça cazip bir kullanım süresine sahip.

Bisikletler dışında, motosikletlerde, bebek arabalarında veya geceleyin yaya olarak kendinizi fark ettirmek için kullanabileceğiniz BlinkLight LED Işıklı Bisikletçi Kemeri hakkında detaylı bilgi almak ve 19£’dan başlayan fiyatlarla ön sipariş vermek için tıklayın.
[post_ads]