Bilmeyenler için söyleyeyim Bobber tip motosikletler Chopper tipi motosikletlerin atasıdır. Bu nedenle Bobber denilince hep Harley Davidson veya Indian motosikletler aklımıza gelir. Bobber ile ilgili kısa bir bilgiden sonra esas konumuza geçelim. Esas konumuz Titan Motorcycle Company adlı özel tasarım motosiklet atölyesi tarafından 1956 model bir BMW R50/3 Bobber üzerine inşa edilen göz alıcı bir özel tasarım motosiklet, Bavarian Bobber.

Titan Motorcycles tarafından Bavarian Bobber’ı bu hale getirmek için ilk olarak R50/3’e bir R75/7’den çıkma motor ile şanzıman takılmış. Bu sayede artık Bavarian Bobber 70 beygirlik bir güce sahip. Daha sonra orijinal tekerlekler detaylı bir bakımdan geçirildikten sonra yepyeni 18 inç jantlar takılmış ve bu jantların üzerinde artık Avon MK II lastikler mevcut.

Baştan aşağı boyanan Bavarian Bobber’da seramik kaplama oval parçalarla beraber bir çift fishtail motosikletin güzelliğine fazlasıyla katkıda bulunmuş. Bavarian’ın asıl göz alıcı parçası ise el yapımı 17 litrelik kapasiteye sahip tankı. Turkuaz mavisi çerçeve hat ve deri dizliklerin olduğu tank gerçekten de hemen dikkati çekerken motosikletin mavi dikişli deri koltuğu ise Bavarian Bobber’a ayrı bir hava katmış diyebiliriz.

İlk görüşte âşık olduğum ve Bobber tipi motosikletlere olan ilgimi daha da artıran Bavarian Bobber’ın görselleri aşağıda sizi bekliyor, iyi seyirler!

[post_ads]