Etçil bir toplum olmamıza rağmen et konusunda çok profesyonel değiliz itiraf edelim. Hala kasaptan aldığı biftekleri dövdüren, aldığı gibi mangala koyup pişirmeye çalışanlar olduğunu görüyorum.

Amerikan mutfağı diye ünlü bir mutfak yoktur ama bu et pişirme işini bizden iyi yapıyorlar kabul edelim. Bu işin sırrını et seçimi, kesimi ve dinlendirilmesi olarak sıralayabiliriz.

Dinlendirme başlı başına bir iş. Et bu iş için üretilmiş havalandırmalı bir soğutucuda 0-4 derece aralığında asgari 28 gün kadar bekletilir. Sonuçta ortaya çok daha lezzetli ve yumuşak bir et çıkar.

Herhangi bir soğutucuda bu işlemi yapmaya kalkmak çeşitli riskler içeriyor. Et 5 derece üzerine çıktığında bakteri üretiyor. Daha düşük bir ısıda da donacağı için yine istenilen sonuç alınamamış oluyor. Sık sık kapağı açılıp kapanan bir buzdolabında bunu yapamazsınız yani.

Dry Ager DX işte tam olarak bu iş için üretilmiş profesyonel bir kuru dinlendirme dolabı. DX 500 ve DX 1000 olmak üzere iki boyutu mevcut. Küçük olan 20kg, büyüğü ise 100kg kadar etin dinlendirileceği büyüklükte. Küçük olan model daha çok ev kullanımı için idealken büyük model ticari maksada uygun olarak tasarlanmış. Dolap istenilen nem ve sıcaklık değerinin dolabın her yerinde aynı olmasını sağlayan sisteme sahip.

Dry Ager ile evinizde bile lezzetli T-Bone’lar, Rib Eye’lar yapabilmeniz mümkün.

Dry Ager DX 500 modeli 2695 Euro fiyattan satılırken, DX 1000 modelinin fiyatı 3995 Euro. İlave bilgi için tıklayınız.

[post_ads]