Hava temizleyici ya da hava temizleme cihazı gibi isimlerle anılan bu ürün grubunun ülkemizde çok yaygın olarak kullanılmadığı malumunuz. Ancak son dönemde eskiye nazaran daha dikkat çekici bir yerde desek yanılmış olmayız.

Bu cihazların çalışma mantığı çok basit. Bir tarafından giren hava filtre edilerek başka bir tarafından tekrar ortama salınıyor. Bu noktada önemli olan ortamdaki havanın nasıl ve ne kadar miktarda filtre edildiği.

Havada gözümüzle göremediğimiz ya da odaya pencereden giren ışık huzmesi sayesinde bir kısmını görebildiğimiz pek çok toz zerresi mevcut. Toz zerresi diyerek şirinleştirdiğimiz bu uçuşan maddelerin aslında sağlığımız için zararlı maddeler olduğunu çoğumuz ya bilmiyordur ya da bu durumu çok dikkate almıyordur. Bu konudaki fikrimiz evdeki hava temizleme cihazının filtresini değiştirirken ortaya çıkan manzarayı gördüğümüzde belki bir nebze değişir. Tabi bunun için önce cihazı almamız gerekiyor.

Konuya dönersek; Molekule bir hava temizleme cihazı. En çok öne çıkan özelliği kullandığı filtresi. Bir çok cihazın kullandığı HEPA olarak adlandırılan klasik filtre yerine Photo Electrical Chemical Oxidation (PECO) olarak adlandırılan ve HEPA’nın filtre edebildiği maddelerden kat kat küçük boyutlardaki maddeleri de filtre edebilen özel bir filtre kullanıyor.

Bir diğer özelliği de aşırı sessiz çalışması. Evde bir köşede sessiz sedasız çalışıp büyük bir salonun içerisindeki havayı yaklaşık bir saatte tamamen filtre edebilme kabiliyetine sahip.

Akıllı telefon uygulaması üzerinden yönetilebilen Molekule’ün açma kapama işlemlerini telefonunuzla yapabilir filtre durumu gibi konuları ekranınızda görebilirsiniz.

Ürünün satış fiyatı 799$. Hakkında ilave bilgi almak için tıklayınız.
[post_ads]