Okyanus ülkelerinin en büyük problemi büyük doğal afetler. Avustralya da bu şanssız ülkelerden biri. Geçen yılın Eylül ve Aralık ile bu yılın Şubat aylarında meydana gelen büyük kasırgalar neticesinde ülkenin enerji altyapısı çökmüş ve 1.7 milyon ev elektriksiz kalmış. Bu gelişmeler üzerine harekete geçen Avustralya hükumeti vatandaşlarına kesintisiz hizmet sunmak maksadıyla sürdürülebilir enerji kaynakları konusunda araştırmalara başlamış. Yapılan ihale neticesinde Tesla’nın 100 megawatt’lık projesi Tesla Powerpack’in hayata geçirilmesine karar verilmiş.

Avustralya’nı güneyinde Jamestown şehri yakınına inşa edilecek olan 100 MW kapasiteli enerji depolama projesi Tesla Powerpack, bölgede bulunan rüzgâr enerji santrali üzerinden şarj edilecek ve günün pik saatlerinde sistemi besleyerek Güney Avustralya’nın elektrik ihtiyacının karşılanmasına katkı sunacakmış.

Bu yılın Aralık ayında tamamlanacak olan Tesla Powerpack ile dünyanın en büyük enerji depolama alanı yaratılmış olacak. Diğer bir tabirle de dünyanın en büyük bataryası inşa edilmiş olacak. Batarya tamamlandığında aynı anda 30.000 evin ihtiyacını karşılayacak büyüklükte bir enerji kapasitesine sahip olacak.

Tesla Powerpack hakkında ilave bilgi almak için tıklayınız.

[post_ads]