Geçen yılın mart ayında Aston Martin ve Red Bull en üst düzey hiper otomobili üretmek için iş birliğine girdiklerini duyurmuştu. O günden bugüne söz konusu hiper otomobil ile ufak tefek birçok detay sızdı ama tam anlamıyla aracın nasıl bir şey olduğunu anlayamadık. Sonunda Aston Martin Valkyrie ile tamamen tanışma imkânı bulduk.

Red Bull Racing ekibinin efsane aerodinamik sorumlusu Adrian Newey ve Aston Martin’in tasarım patronu Marek Reichmann’ın büyük emeğinin olduğu Aston Martin Valkyrie’de dikkat çeken ilk detay F1 tarzı yatık sürüş pozisyonu ve minimalist ergonomiye sahip göz yaşı damlası şeklindeki kokpitinin zemininin her iki yanında boydan boya uzanan devasa Venturi tüneller.

Bu tüneller Valkyrie’nin arkasında yer alan karbon fiber difüzörü yüksek miktarda hava çekerek beslemesi için tasarlanmış. Sonuç olarak Valkyrie için olağanüstü bir bastırma kuvveti ortaya çıkarken aynı zamanda arabanın sadeliğini bozabilecek herhangi bir aerodinamik eklentiye ihtiyaç duyulmamış. Valkyrie’nin anodize edilmiş alüminyumdan üretilmiş gövdeye sahip farları ve diğer aydınlatma ekipmanları ise Aston Martin’in şimdiye kadar ürettiği far ve aydınlatma ekipmanlarından %40 daha hafif. Anlayacağınız Valkyrie’yi emsallerine göre oldukça hafif yapmak için büyük bir çaba sarf edilmiş ki bundan markanın logosu da nasibini almış. Şöyle ki özel kabartılmış alüminyumdan yapılan logo sadece 70 mikron kalınlığında. Bu da bir saç telinden %30 daha ince demek.

Kalbinde özel Cosworth üretimi 6.2 litrelik 12 silindirli 1130 beygir gibi devasa bir güç üreten motorun yer aldığı Aston Martin Valkyrie’den toplamda 175 tane üretilmesi bekleniyor. Bunların 150 tanesi sokaklar, 25 tanesi ise pistler için.

Sanki bu dünyadan değil de uzaydan bizi ziyarete gelmiş bir uzaylının arabası gibi duran Aston Martin Valkyrie hakkında detaylı bilgi için tıklayın. Aşağıdaki görsel şovu ve videoyu da kaçırmayın.
[post_ads]