Biz motosikletçiler çok iyi bilir ki, motosiklet kullanmak tehlikelidir. Bir de bunun gecenin karanlığı eklenince tehlike iki katına çıkıyor. Özellikle otomobil ve diğer araçları kullanan sürücüler tarafından trafikte uyulması gereken bütün kurallara uymamıza rağmen çoğu zaman trafikte görmezden geliniriz. Bu durum motosikletçilerin kaderi mi diye düşünürken, bu durumun farkına varan, sağ olsunlar, birkaç motosiklet sevdalısı arkadaş hayat kurtarıcı Brake Free Kask Lambasını (Brake Free Helmet Brake Light) icat etmiş.

İleri teknoloji ürünü sensörlere sahip olan Brake Free Kask Lambası geceleyin veya gündüz herhangi bir sebeple hızın düşmesi, frene basma, vites küçültme gibi durumlarda yavaşlamayı algılayarak otomatik yanmaya başlıyor. Ne kadar çok yavaşlar, frene basarsanız o kadar parlak yanıyor ve böylece trafikteki diğer sürücülerin sizin varlığınızdan haberdar olmasını sağlıyor.

Brake Free Kask Lambası’nın en güzel yanları ise kablosuz olması ve çalışması için herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duymaması. Yapmanız gereken tek şey Kask üzerinde herhangi bir iz bırakmayan mıknatıslara sahip Brake Free’yi Kask’ın arka tarafına yapıştırmak. 100 küçük LED lambadan oluşan Brake Free Kask Lambasını mikro USB portuyla şarj edilebilmesi ve bir şarjla 8 saat aralıksız kullanılabilmesi ise Brake Free Kask Lambasını daha cazip hale getiriyor.


Motosikletçilerin trafikteki görünürlüğünü maksimum seviyeye çıkararak güvenliğinizi artıran Brake Free Kask Lambası (Brake Free Helmet Brake Light) Indiegogo üzerinde başlatılan bir proje. Eliniz çabuk tutarsanız 99$ fiyatla ön sipariş verebilirsiniz. Detaylı bilgi ve ön sipariş için lütfen tıklayın. Aşağıdaki videoyu da izlemeden geçmeyin!