Birleşik Krallık’tan Auto Fabrica, Type 10 BMWR80 dönüşümünün büyük ses getirmesinden sonra Type 10’daki aynı formülü uygulayarak yeni bir BMWR80 dönüşümü yapmaya karar vermesi üzerine, Type 10 gibi yine minimalist ve ağırlığın azaldığı bir custom motosiklet ortaya çıktı. Auto Fabrica tarafından Type 10A BMWR80 adı verilen bu yeni dönüşüm Type 10’a göre çok fazla radikal değişiklik içermeyip ufak dokunuşlar içerse de Type 10’dan daha estetik ve çekici bir görünüme sahip.

Type 10A’da gerçekleşen başlıca yapılan değişiklikleri saymaya başlayacak olursak, ilk olarak Type 10A’nın alt kadrosu daha sportif bir görünüm sağlanması amacıyla daraltılmış. Orijinal yakıt tankı muhafaza edilmekle birlikte, daha etkileyici bir görünüm için tank üzerinde fazlasıyla değişiklikler yapılmış. Daha çok güç ve daha iyi bir performans uğruna yapılan değişiklikle silindir hacmi ise 1000cc’ye çıkarılırken muntazam kavise sahip 316 paslanmaz çelik tüplerden oluşan yeni bir egzoz sistemi monte edilmiş. Arka kısma ise, Type 10’dakine benzer şekilde, şehir içindeki farkındalığı daha da artırmak için kavisli beyaz panel üzerine ince küçük yüzgeç şeklindeki lambalardan oluşan bir fren lambası takılmış.

Göz alıcı güzellikteki Type 10A BMWR80 hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve Auto Fabrica’nın diğer şahaserlerini görmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Bu arada aşağıda Type 10A BMWR80’nin görselleri sizi bekliyor.