Fotoğrafta gördüğünüz Hushme isimli bu ilginç aleti komik oyuncaklar sınıfında tanıtacağımız cihazlardan biri sanmayın. Alışılmışın dışında tasarıma sahip olan Hushme etrafınızdaki insanların huzuru ve sizin gizliliğiniz için geliştirilmiş. Çoğu zaman civarınızda yüksek sesle telefon görüşmesi yapan ve diğer insanları hiç umursamayan tipler görmüşsünüzdür. Bazen öyle özel konulara girerler ki onların yerine sizin utandığınız bile olur. İşte bu tür insanlara verilebilecek güzel bir hediye olabilecek Hushme'yi sizlere tanıtıyoruz.

İsminden de anlaşılacağı üzere, Hushme, siz konuşurken sesinizin dışarıya çıkmasını engelleyerek ve hatta etrafınızdakilere dinletebileceğiniz çeşitli ses yayınları yayarak (maymun sesi, dalga sesi, rüzgar sesi vb.) konuşmalarınızı kamufle etmeye yardım ediyor. İşin özünde kablosuz bir kulaklık seti olarak tanımlanabilecek bu cihazın geliştiricileri ilk prototiplerini oluşturduktan sonra, yeni özellikler konusunda test kullanıcılarından aldıkları geri dönüşler ile dışarıya ses veren hoparlörler de eklemişler. İlk üretim amacından şaşmış gibi görünse de sizin normal konuşmalarınızı Star Wars'dan bildiğimiz R2-D2 veya Darth Vader seslerine dönüştürmesi oldukça eğlenceli olacak. Halen tasarımı ve geliştirmesi devam eden Hushme, yakın bir zaman içerisinde fon toplama platformlarından birinde şansını denemeyi ve en kısa sürede seri üretime geçmeyi planlıyor.

Piyasaya çıktığında şu anki mevcut özellikleri ile devam edeceğini düşünürsek yaklaşık $200 gibi bir fiyata sahip olması öngörülüyor.  Video ve görseller size daha iyi bir fikir verecektir.