Elektronik cihazlara olan bağımlılığımız giderek artıyor. Doğanın ortasında uzun soluklu bir kamp, bir yürüyüş veya herhangi bir outdoor faaliyetindeyken birçok macera tutkunu her ne kadar doğa ile baş başa kalmak istese de kabul etmek gerekir ki bu cihazlara bağımlı.  Hal böyle olunca elektronik cihazların devamlılığı için çeşitli yöntemler kullanılıyor. Güneş panelleri ise bu yöntemlerden en popüler olanı. Ama güneş panellerinin de güneşe bağımlılık gibi bir dezavantajı var. Özellikle kötü hava koşullarında güneş panellerinden istenilen verim alınamayabilir. Mikro Rüzgâr Türbini (Micro Wind Turbine) bu dezavantajın fark edilmesi sonucu ortaya çıkan, kötü hava koşulları ve hatta geceleri bile kullanabileceğiniz orijinal bir buluş.
Bir outdoor tutkunun arayabileceği bütün nitelikleri Mikro Rüzgâr Türbini’nde bulmak mümkün. Mikro Rüzgâr Türbini, hafifliği ve katlanırlığı sayesinde sırt çantasında bile rahatlıkla taşınabilirken aynı zamanda kurulumu da çok kolay. Kampa, plaja veya medeniyetten uzak bir yere gittiğinizde rüzgâr gören bir zemine sağlam bir şekilde oturtmanız yeterli
Geleneksel rüzgâr türbinlerinden farklı olarak, Mikro Rüzgar Türbini, bir çift mini yelken ile dönen dikey bir aks rotoru kullanıyor. Rüzgâr (ne yönden geldiği önemli değil) yelkenlere çarpmaya başlayınca rotor dönerek güç üretmeye başlıyor. Yelkenler rüzgârın hızıyla dönerken şarjı bitmiş taşınabilir güç kaynağınızı veya herhangi bir mobil cihazınızı şarj edebilirsiniz. Ayrıca bu tasarım harikası cihazda üretilen enerjiyi anından depolayan bir dâhili batarya da bulunuyor. Tabii ki enerji üretimi rüzgârın hızına göre farklılık gösteriyor.  Örnek verecek olursak Mikro Rüzgâr Türbini, yaklaşık 18 km/saatlik bir rüzgâr hızıyla 5 Wattlık bir güç üretebiliyor.
Hafif, katlanır ve kurulumu kolay yapısıyla her outdoor tutkunun ilgisini çekecek Mikro Rüzgar Türbini (Micro Wind Turbine), şu an ne yazık ki sadece prototip bir konsept. Bu nedenle bu güzel icadın en kısa zamanda seri üretime geçmesi için dua etmekten başka çaremiz yok. Ne diyelim, dört gözle bekliyoruz! Aşağıdaki video Mikro Rüzgâr Türbini hakkında size yeterli bilgi verecektir. Daha fazla bilgi için tıklayın.