Endüstriyel tasarımların boy göstermeye başladığı drone âlemine DJI yeni ürünü Matrice 200'ü kazandırdı.

Artık standart özellikler bütün dronlarda bulunuyor. Bu yüzden tek tek dronun özelliklerini saymak yerine getirdiği yeniliklere bi göz atalım.

Uçuş süresi 38 dakikaya kadar çıkarılmış. Bu tip dronlar için iyi bir rakam. 7 km'ye kadar da uçuş mesafesi var. Bu da iyi bir rakam ancak gidiş ve dönüş için yolda geçen süreler dikkate alındığında çalışma yapacağı alanda uçabilmek için çok fazla süresi kalmamış oluyor. Yani 38 dk. değil de 60 dk.lık bir batarya süresinden bahsedebiliyor olsaydık o zaman 7 km. daha anlamlı hale gelirdi.

Getirdiği yeniliklerden bir diğeri de 2 farklı kamerayı aynı anda taşıyabilen gimbal sistemi. Endüstriyel bir drone için 2 farklı kameradan aynı anda canlı görüntü alabilmek güzel bir özellik.

Diğer bir özelliği de kameranın dronun üstüne takılabilmesini sağlayan gimbal sistemi. Bu özellik tam olarak ne işe yarar, ne kadar gereklidir çok emin değilim açıkçası.

Başka bir güzel tarafı da hava şartlarına karşı dirençli olması. Yani yağmurda uçurabilirsiniz. Bu da endüstriyel maksatlı kullanımlar için faydalı bir özellik.

Peki bu endüstriyel tasarım hangi spesifik alanlarda kullanılabilir?

Yüksek enerji nakil hatlarının, rüzgâr türbinlerinin, köprü ve gökdelen tarzı binaların inşa, bakım ve onarım süreçlerinde; arama kurtarma çalışmalarında ve diğer birçok alanda aktif bir şekilde faydalanılabilir.

Bu senenin ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacak olan Matrice 200 serisi dronlar için henüz bir fiyat açıklaması yapılmamış. Ürünle ilgili ilave bilgi için tıklayınız.