Japon drone üreticisi Prodrone, diğer teknoloji firmaları gibi insanlığın altını oymaya devam ediyor: Skynet! (terminatörü izledikten sonra tost makinasını kırmışlığım var)

Şimdi bir drone düşünün, insanlar için tehlikeli olabilecek bazı işleri yapabilsin ve yük taşıyabilsin. Önemli bir fikir değil mi? Biz de öyle düşünüyoruz.

Prodrone işte o drone'u üretti. Bu drone'un iki adet robot kolu var. Toplam 6 itici motoru olan PD6B-AW-ARM 16 bin feete ulaşabiliyor ve saatte 50 km hız yapabiliyor. 30 km/s rüzgara kadar görevine devam edebiliyor. Şirketin iddiasına göre bütün hava şartlarında çalışabilir ve su geçirmez

Ama asıl kozu robot kolları. Bu kollar sayesinde diğer droneların yapamayacağı şeyleri yapabiliyor. 10kg yükü 30dk boyunca taşıyabiliyor. Yük taşımadan da yapabildiği bazı şeyler var, mesela telleri kesmek, anahtarları değiştirmek, tehlikeli maddelerle ilgilenmek gibi. Ve bu görevleri yüksek irtifalarda veya insan için tehlikeli olabilecek yerlerde yapıyor. Bu senenin uluslararası drone konferansında kendisini çok iyi tanıttı, ama hala satış zamanı belli değil. Tanıtım videosunu izlemeden geçmeyin.