Günümüzde seyahat etmek oldukça kolaylaştı. Seyahatle ilgili bir web sitesine girerek, belki de bütün otel, uçak bileti, araba kiralama ve transfer işlerinizi aynı web adresinden halledebiliyorsunuz. Tabi kimisi için bu kadar kolayca yapılan seyahat planının heyecanı kaybolabilir.

Biraz daha maceracı, son dakika biletleri veya ucuz konaklama düşünürseniz, gittiğiniz ülkenin dilini bilmiyorsanız veya etrafı gösterecek bir rehberiniz yoksa birazdan önereceğim uygulamalar size yardımcı olacaktır. 

1. Öncelikle para konusu ve tabiki de XE Currency 


Dünya genelinde Amerikan Doları veya Avrupa genelinde avro kabul görse de gittiğiniz ülkenin para birimi bunlardan biri değilse paranızı bir şekilde yerel para birimine dönüştürmelisiniz. XE Currency bunun için yapılmış, oldukça faydalı ve kurların kesinlikle doğru olarak yansıtıldığı mükemmel bir uygulama. Tek ekranda bir para biriminin karşılığında diğer para birimlerinin ANLIK değerlerini görebiliyorsunuz. Yine döviz bürolarına gittiğinizde komisyon alıp almadıklarını öğrendikten sonra paranızı değiştirin. Yoksa bazı ülkelerde olduğu gibi alınan komisyonla paranızı %15'e kadar kaydedebilirsiniz!!!

2. TRIPCASE


Bütün seyahat planını tek uygulama içinde görmek isteyenlere... Uçuş bilgilerinizi, otel giriş-çıkışlarınızı uygulamaya ekleyin sizi havalimanındaki kapı değişikliği hakkında dahil uyarsın.

3. UNTAPPD 


Bu uygulama sayesinde sadece turist çeken barlar değil aynı zamanda o şehrin insanlarının takıldığı mekanlar ile o bölgenin tercih edilen içkileri/biralarını bulabileceğiniz mekanları keşfedin! Ancak uyarmam gerek, Türkiye için bu uygulamanın geniş bir ağı yok.

4.HOPPER


Gün içinde dünya çapındaki milyonlarca uçuşu analiz ederek size %40 oranında daha ucuz seyahat şansı sağlamakla övünen Hopper, size fiyatların aradığınız uçuş için ne yönde değişebileceğini, şu an almanızı veya beklemenizi öneriyor. Gitmek istediğiniz yeri ve bazı kişisel tercihlerinizi girerek de size gelecekte uyarı veriyor. 

5. GUIDES BY LONELY PLANET


Lonely Planet, dünyanın önde gelen seyahat/turist rehberlerinden biri. Aynı basılı rehberlerinde olduğu gibi fotoğraflar, şehirler hakkında bilgiler, çevrimdışı haritalar, kullanışlı deyimler, ne yapılır, neresi görülmelidir...

6. GOOGLE MAPS 


Seçtiğiniz bölgeyi önceden çevrimdışı kullanacak şekilde akıllı telefonunuza indirip, GPS hüneriyle telefonunuzun operatörden sinyal almasına gerek kalmaksızın kullanabilirsiniz. Böylelikle internet paketiniz olmasa bile dünyanın herhangi bir noktasında nerede olduğunuzu akıllı telefonunuzdan görebilir, istediğiniz noktaya rota çıkarabilirsiniz. Sadece telefonunuzu üstünün açık olduğuna emin olun!!!

7. TRIPLINGO


Bu uygulama sayesinde gittiğiniz bölgenin dilindeki deyimler, kısa konuşma kalıplarını öğrenebilirsiniz. Bunun yanında tercüme de yapabiliyorsunuz.